Про корпоративні контакти

Одна знайома показала мені фото дошки оголошень з її офісу, на якій було пришпилено А4 з номерами телефонів усіх, хто працює в компанії та кількох підрядників. Зрозуміло, що це абсолютно не зручно. І рішення є: примусити себе сісти і внести усіх до телефонної книжки. Та, по-перше, це довго. По-друге, у неї два телефони (на різних ОС). По-третє, спробуй потім згадай, кого як записала.

Лінь — рушій прогресу. Тому я сів за ноутбук і, назвавши це “проектом вихідного дня”, за 2 години зверстав, за допомогою Jquery Mobile,  сторінку з усіма потрібними контактами. Далі, залив її на хмарну платформу від Phonegap і отримав у результаті мобільний додаток всього з однією внутрішньою сторінкою, де зручно знаходити робочі контакти (за фото та іменами) і виконувати дві функції — писати на електронну пошту та телефонувати.

contacts-1

contacts-2a

Пізніше, я зустрівся зі знайомими із Stanfy (компанія займається створенням додатків для різних мобільних ОС) і показав їм свій проект вихідного дня. Вони посміхнулися і у відповідь показали Worki, який за кілька днів до того виклали на маркет. Наразі чекаю поки вони допрацюють його, щоб зрозуміти чи це те, що мені потрібно.

Якщо у когось така ж проблема, то готовий поділитися вихідними кодами. Для команди розміром 10-20 людей вам знадобиться півгодини для налаштування свого додатку. Доведеться, звісно, покопатися в коді, але я це вважаю плюсом — так веселіше.

Leave a Reply