Враження: SEM Camp – секрети оптимізації та просування

SEM Camp

На одній з конференцій ми з друзями дійшли висновку, що раз на тиждень такі тусовки (300-500 учасників) – дозволяють не випадати з ком’юніті, тримають в тонусі.

До SEM Camp, що успішно відбувся 16 вересня у БЦ “Парус” за організації компанії Promodo, останньою великою конференцією для мене був Odessa Camp, 21 серпня. То ж, я пристойно скучив за “днями підвищеної інформативності”.

Організація

Про неї розкажу детальніше у наступному пості, який буде присвячений першому виходові в люди команди Helpteam for events. Допомога була закулісною (у переддень конференції), та й брали участь всього 3 учасники, тому звіт складатиметься з відгуків організаторів та хелптіму. Але задля подяки скажу: організатори, однозначно, молодці. І далі ви зрозумієте чому.

Прокидаємося з нами

Саме так можна назвати те повідомлення, яке я отримав зранку в день конференції. Його я використав у якості картинки до звіту. А дослівно: @SEMcamp:  @druh_opryshok Игорь, вставайте :)

Після такого важко було не налаштуватися на позитивний день. Організатори, вчіться!

На конференції

Місце дуже і дуже достойне. Доводилося вже бувати там на зустрічі з командою Яндекс.Пробок. Та й кейтерінг на високому рівні, як і тоді.

Окреме спасибі тому, хто придумав привезти приймачі і транслювати по них синхронний переклад. У більшості випадків я використовував цю можливість лише для того, щоб зосередитися на доповіді. У навушниках все чудово було чути і не відволікали сусіди своїми розмовами.

Було дві тві-стіни. Одна в залі, інша в коридорі, що дозволяло відслідковувати перебіг конференції за чашкою чаю з печивом ;) І це ще один беззаперечний плюс організаторам. Як і зона відпочинку, де можна було попрацювати, поспілкуватися з доповідачами, усамітнитися в куточку :)

IMG_9275.JPG IMG_9278.JPG IMG_9289.JPG IMG_9370.JPG IMG_9623.JPG IMG_9485.JPG

Доповіді

Лише один із доповідачів не зміг з’явитися через особисті проблеми, тому програму було виконано майже на 93%. Признаюся, через нішевість доповідей я інколи виходив, бо було нецікаво. Та тих, про кого я писав у своєму анонсі – слухав із задоволенням.

Miles Scudamore (Promodo UK, London), “The market of SEO services in the United Kingdom: how to match client’s expectations?” Зокрема, до Майлса було багато питань про гарантії в UK, на що я конкретної відповіді не почув. Та стало зрозуміло, що це “хвора” тема для всіх. Кілька фактів: тримаємо телефонний зв’язок з клієнтом (перевага над електронним); середній термін роботи з клієнтом 3 місяці і якщо він залишається на довше – ви достойно робите роботу; середній чек на seo-послуги в UK рівний 3000 фунтів.

Александр Федотов (Ашманов и партнеры – Украина, Киев), «SEO в большой международной компании в качестве in house специалиста». Олександр більше розказував з точки зору клієнта. Пояснив кілька ключових моментів на які варто звернути увагу при замовленнях. Зокрема, дуже проблематично працювати з тими у кого свої CMS, адже вони, частіше за все, не оптимізовані під SEO.

Константин Леонович (Sape.ru, Москва), “Западные биржи ссылок: цифры и факты, примеры использования, сравнение эффективности.” Дуже інформаційна доповідь, побудована як на чужих фактах, так і на внутрішніх експериментах від біржі Sape.ru. Наприклад, лайки діляться на дві категорії (це до питання про вплив шерінга на видачу): ті, що впливають насправді (першорядні) і ті, які не мають впливу (другорядні). Тобто, і тут присутнє розділення на кількість та якість. Костя відкрив кілька секретів: антиспам гугла працює тільки на тому ринку, де є гроші; малі бюджети дуже ефективні на локальних ринках; Sape.ru за кілька місяців почне торгувати лайками\твітами\ретвітами. Також, можна підписатися на тестування альфа-версії англійської “сапи”. Для цього слід написати лист на адресу [email protected].

Далі був Sean Marshall  (PPCAssociates, San Francisco), та я не конспектував, а просто доповідь англійською.

І остання конспектована і надзвичайно цікава презентація від Павла Рязанова (QuartSoft, Краматорск), “Landing pages: страницы, что продают”. Це радше був набір цінних порад: цільова сторінка не має бути єдина і тоді можна досягнути ефекту в 6 разів кращого. П’ять секретів створення landing pages:

– точність – реклама у adwords повинна на 100% відповідати змістові сторінки;

– заклик – чітка подача, опис ключових переваг;

– фокус – велика кнопка, що мотивує натиснути;

– довіра – відгуки, посилання на публікації у ЗМІ, розміщення логотипів компаній, які користуються послугою;

– простота – сегментація користувачів, прості форми для заповнення, сторінка без прокрутки, адаптація під планшети і мобільні, кажемо спасибі після заповнення форми.

Як бачите, інформація цінна, спікери відомі та цікаві, організатори молодці.

Кажуть, фуршет теж пройшов весело. Нажаль, я мав покинути конференцію ще до закінчення.

IMG_9308.JPG IMG_9311.JPG IMG_9377.JPG

Більше фото від Тараса Демчука можна знайти там – facebook, googleplus

Ви теж маєте можливість потрапити на подібні заходи безкоштовно у складі нашої команди допомоги Helpteam for events. Достатньо тільки заповнити форму на сайті проекту і відповідати на листи з пропозиціями :)

Leave a Reply