Чорногора для друзів. Про майбутній похід Карпатами влітку 2014

Chornogora.Karpaty

З літа 2011 року (я тоді останній раз був у Карпатах), кожна розмова про гори, у абсолютно різних компаніях, закінчувалася проханням повідомити присутніх, коли я знову туди зберуся. І я обіцяв повідомити. Так от, влітку 2014 року планую такий похід, і запрошую охочих приєднатися.
Цим записом розпочинається серія нотаток з усіма необхідними деталями, з огляду на той факт, що для більшості це будуть перші відвідини гірських ландшафтів. Одразу прошу писати коментарі та питати про незрозумілі моменти.

Хто буде
Як я уже встиг згадати, будуть абсолютно різні за віком, статтю і професією, люди. Ви теж можете приєднатися, для цього достатньо забронювати потрібну кількість днів у календарі, відкласти трохи грошей і слідкувати за оновленнями у цьому блозі. Єдине обмеження: кількість учасників. Зараз я орієнтуюся на варіант від 15 до 30 осіб.

Коли, на скільки
Дата — перше питання, яке нам потрібно обговорити разом. Я пропоную варіант: приїхати у місто Коломия (на стартову позицію), 27 червня зранку, а повернутися сюди ж, або у місто Івано-Франківськ, 1 липня ввечері. Тобто, провести в Карпатах 5 днів і 4 ночі. Також, матимемо 1 днювання — 1,5 доби на одному місці, щоб відпочити, погуляти без наплічників і поніжитися на сонці. Будь ласка, коментуйте, що думаєте про цей варіант і пропонуйте інші. Я спеціально почав процес за 3 місяці до дати. Єдине прохання: обгрунтовуйте свої пропозиції.

Куди
З огляду на можливий рівень групи я вибрав маршрут “Чорногірський хребет”.
Чому:

  • маршрут доволі простий;
  • Чорногора надзвичайно мальовнича;
  • я знаю місце для днювання, яке вважаю найкрасивішою частиною Карпат;
  • на шляху нам трапиться 5 двотисячників та кілька високогірних озер.

Формат
Я бачу сенс розбити усіх охочих на групи, щоб полегшити процес переміщення, розкладання-складання, приготування їжі та інших моментів. Тому ті, хто йде зі знайомими одразу формують команду, інші сформуються по мірі набору самостійних учасників. Оптимальна група — 2-3 намети (10 людей). Переміщуємося усі разом група за група, кожна команда має старшого, а в останній є ще й замикаючий. Звертаю увагу, я не беру на себе відповідальність за учасників походу. Ви йдете покладаючись на свій здоровий глузд, та здатність приймати рішення.

Вартість
Конкретніше я розпишу все у наступних нотатках. Скажу лише, що 5 днів у Карпатах обійдуться вам, як вікенд у Львові. До витрат належать:

  • оренда спорядження, якщо у вас нема свого;
  • транспортні витрати;
  • їжа (групова покупка) + особисте;
  • аптечка (групова покупка) + особисте;

Прохання
Я взявся організовувати цей похід для друзів та знайомих (віртуальних і реальних). Тому багато що залежить від вас. Прошу: коментуйте записи, питайте про незрозуміле, уточнюйте і так далі. На основі ваших коментарів я писатиму наступні матеріали, відповідаючи таким чином усім одразу.
Як тільки вирішите, то дайте мені про це знати, щоб я включив вас у групу. Списки теж з’являться на сайті окремим записом.
Варіанти зворотнього зв’язку:

Покажіть цей запис знайомим, запропонуйте похід в Карпати коханим, друзям чи рідним.
Лайк, ретвіт, шер :)

Усі записи про похід будуть у категорії “Чорногора для друзів”.

На обкладинці використано світлину Олексія Мєдвєдєва.

Leave a Reply