Звіт. “Залізний Підприємець” Київ (27 січня 2013)

Продовжую розповідати про те, як проходять регіональні етапи українського чемпіонату “Залізного Підприємця”, організатором якого виступає наш бізнес-інкубатор GrowthUP зі мною в якості модератора.

Про гру “Залізний Підприємець” в Києві було найбільше написано на студентських сайтах та в групах у соціальних мережах. Адже саме з цього міста для України все і почалося три роки тому. 11 команд, зібраних зі студентів 10 столичних ВНЗ взяли участь у грі, яка відбулася 27 січня в київському офісі компанії EPAM Systems, партнера українського чемпіонату.

В результаті командам належало попрацювати над кейсом на тему “Мобільні додатки + таргетинг” від компанії Mail.ru, суть якого в тому, щоб придумати тематичний нішевий мобільний додаток (його створення, продаж та підтримка і буде основним бізнесом), і механіку, за допомогою якої можна вийти на потрібну аудиторію. При створенні та просуванні слід було враховувати, що існують сучасні можливості аналізу аудиторії в інтернеті (наприклад, безкоштовний Рейтинг Mail.ru), нові та нестандартні методи таргетингу і види мобільної реклами (якщо вона знадобиться). Наприклад, команди могли рекламувати свій додаток для вузької аудиторії, налаштувавши потрібні фільтри. У складі журі для оцінки презентацій ідей увійшли: Мадіна Таюпова (Mail.Ru), Микита Сенченко (Webmoney.ua), Борисенко Оксана (EPAM Systems), Ігор Бігдан (SUP Media), Дмитро Антонюк (ISM), Олена Привалова (HSE Inc).

Студенти дивували, веселили і примушували задуматися над серйозними проблемами. Як, власне і журі, які одноголосно присудили 3-тє місце команді “SocialHelp”, що вибрала шлях соціального підприємництва з додатком, який пропонує людям з обмеженими здібностями можливість пошуку і прокладання зручного маршруту до місць, адаптованим під їх потреби; із функцією GPS, текстовим і голосовим пошуком і розвитком «бази» за допомогою участі користувачів.

Друге місце дісталося команді “3 кита”. Хлопці вирішили зосередиться на найбільш платоспроможному населенні – модниках і запропонувати їм допомогу у виборі одягу в залежності від улюбленого стилю та останніх тенденцій моди. Їх мобільний додаток заточений на визначення найближчих магазинів одягу, аналіз пропозиції магазинів, підбір одягу певного стилю і вказівок ??оптимального місця для покупки.

А перше місце журі віддало команді, яка лідирувала за очками – “Meetme”. Мобільний додаток Meetme – це пошук зв’язків за географічним розташуванням, діловими інтересами і послугами. Сегментом споживачів якого, за словами з презентації команди, є люди, що займаються наданням різного роду ділових послуг.

Практично для кожної презентації у членів журі були не тільки зауваження, але й пропозиції щодо поліпшення або зміни функціоналу додатків, що часто викликало поглиблене обговорення проекту.

Поки “Meetme” і “3 кита” готуються до українського півфіналу, який відбудеться 24 квітня в рамках інтернет-конференції iForum 2013, ми дякуємо компанії EPAM Systems за підтримку чемпіонату, компанії Webmoney.ua за надані призи і компанії Mail.ru Group за цікаве завдання на гру.

Фотозвіт: https://picasaweb.google.com/hse.inc/272013

Leave a Reply