“Залізний Підприємець” в Житомирі (2 березня 2013)

2 березня 2013 в конференц-залі готелю Reikartz відбувся регіональний етап чемпіонату по діловій грі «Залізний підприємець».

У грі взяли участь команди з Житомира та Бердичева. Протягом чотирьох годин 7 команд боролися за звання переможця. Умовою цього було грамотне рішення бізнес-кейсу, запропонованого організаторами.

Після оголошення завдання, команди приступили до створення бізнес ідей. Протягом години учасникам необхідно було придумати якомога більше ідей, вибрати з них найбільш перспективну, визначити партнерів і канали розповсюдження, а також підготувати презентацію цієї ідеї. Деякі команди постаралися підійти до вирішення завдання з практичного боку, інші ж вирішили підключити весь свій креатив.

За підсумками презентацій практично всі члени журі одноголосно віддали перемогу команді «DejaVu» з Бердичева, яка представила ідею розробки маршрутів бізнесових поїздок і екскурсій за допомогою системи, в якій клієнту необхідно було б ввести лише основні дані: пункт відправлення, пункт призначення, дати та суму. Система на основі цих даних підбирала б варіанти маршрутів і транспорту, а також готелі, ресторани і ряд інших пропозицій, необхідних для подорожі.

Друге місце завоювала команда «Троє і кучерявий», що запропонувала ідею створення онлайн гри, яка моделювала б ті чи інші виробничі ситуації. Призначення даної гри – відбір претендентів на вакантні посади підприємства і виявлення у них необхідних навичок.

Третє місце дісталося команді «Energy». Хлопці запропонували вирішення проблеми освітлення вулиць за допомогою автоматичної подачі даних про погодні умови і рівні природного освітлення на єдину систему, яка самостійно включала б світло. Таким чином, на думку команди, можлива економія коштів, що витрачаються на оплату праці персоналу, а також економія електроенергії.

Нагадаємо, що 24 квітня 2013 року в Києві відбудеться півфінал чемпіонату по діловій грі «Залізний підприємець», в якому візьмуть участь по дві кращі команди з кожного етапу чемпіонату. Гра пройде в рамках Українського форуму інтернет-діячів «iForum 2013».

Організатор гри в Житомирі – компанія «ISM Ukraine» (розробка рішень в областях електронної комерції та електронного навчання).

Автор: Світлана Афанасьєва

Leave a Reply