Акватлон на Оболонській набережній

1ed6d00ef6ab11e28b4622000a9e2975_7Сьогодні був глядачем чудового змагання під назвою Акватлон. Згідно програми учасники повинні були проплисти 1,5 км в затоці Дніпра, потім швиденько перевдягнутися, взутися і пробігти 10 км по набережній. До цього часу я багато читав і переглядав відео про подібні формати, але наочно спостерігав уперше. Поділюся деякими думками на рахунок організації, участі, помилок та результатів, які виникали протягом 2 годин пильного стеження за спортсменами та кількома власноруч зробленими фотографіями.

Організація

Місце вибрали чудове, понтони витримали, не зважаючи, на прохання “голосу змагань” бути обережними, адже він був скаладений з частин і міг роз’їхатися в боки. Транзитку зробили одразу ж на виході з води – зручно. Здалося, що не вистачало кількох людей біля виходу з води (один волонтер допомагав сходити на понтони для 2-го кола) один з учасників після 1-го кола кинувся до одягу і поки його зупинили, то було втрачено кілька цінних секунд. В результаті він поплив без шапочки, а вода холодна. Пункт харчування теж працював справно: вода на учасників лилася, ізотонік пився всіма охочими, банини подавали. Призи теж на достойному рівні: грошова винагорода, спорядження від спонсорів.

Заплив 

Змагання чітко почалися о 14.00. Одразу після гімну пролунав сигнал і учасники пострибали з понтонів у воду. Лідера я побачив десь на половині 1-го кола. Професійний спортсмен з Черкасів добряче відірвався від інших і вперше вибіг з води на 2-3 хвилини раніше за інших. Одразу за ним коло завершили 2 спортсменки, що викликало шквал овацій. У такому ж складі закінчилося й перше коло. На жаль не знаю, який час показав переможець водного етапу, але за спостереженнями середній учасник пропливав 1,5 км за 30 хв. Наголошу, що 4 людини, котрі завершили плавання швидше від усіх, були в гідрокостюмах. Крім того, доводилося чути, що окремі учасники жалілися на задубілі ноги. Вразила ще й участь представників “за 55”, які теж показували достойні результати.

1287416af6ad11e2b7ea22000a1f9366_7 d22d0ad8f6ab11e29f3022000ae80da3_7

Біг

Після другого кола у воді доводилося швиденько підніматися на берег, знімати мокрий одяг, під яким вже чекав біговий і по сходах вибігати на трасу. Час в транзитці: від 1 хв до 3 хв. Не можу сказати про стан дороги, але жодних скарг чути не доводилося. На пункті харчування кожен отримував вдосталь води. Спочатку при завершенні кола, а потім ще й на початку наступного. Вдалося поспостерігати за технікою бігу. Особливо приємно виглядали професійні атлети. Їхній біг був схожий на порхання: ледь торкалися землі, бігли безшумно і швидко.

500f3bacf6b511e286b422000a9d0dd8_7

Результати

Переможець показав чудовий результат – 47.06 хв на всю дистанцію. Зізнаюся, я очікував не менше 55 хв. Приємно вразило і те, що абсолютно всі завершили етап. Середній час на всій ділянці близько 70 хв.

Спасибі за отримане задоволення від вболівання!

Leave a Reply