Minution – аукціон другої ціни оголосив про офіційний старт!

Постовий: Час починати свій бізнес, читайте как открыть гостиницу, складайте бізнес-план і вперед.
Minution

Доки ви їдете в маршрутівці додому та читаєте твіттер, хтось піднімає бізнес! Прошу мене вибачити якщо це речення здалося вам образливим, але про вечір 3 листопада інакше сказати не можна. А вся справа в тому, що Minution сьогодні офіційно оголосив про старт своєї роботи! Кілька годин тому у твіттері з’явився відповідний запис: @minution “Good news everyone! Our site is up and running. Check awesome deals on Mac software and games”. Пре-старт у них відбувся перед конференцією IDCEE і спеціально для учасників – кожен охочий міг спробувати “зіграти” на ставці з книжками за “подаровані” 10 доларів. Отже, про все попорядку.Трошки історії

Авторів проекту Єгора Зубарця та Павла Богаччі я знаю давно. Більше того, їхня перша презентація Minution для друзів стала моєю першою презентацією стартапа зокрема. Враження про той день можна прочитати у невеличкому дописі тут.

Власне, у тому ж дописі я намагався пояснити і принцип роботи, адже дехто почувши закінчення “tion” в назві, вважали проект черговим аукціоном. Та все виявилося набагато цікавіше.

Second price

Тепер, для того щоб пояснити яким чином купляти товари, кому це цікаво а головне – чому це цікаво, доведеться використати поняття “second price”. Саме воно і є ключовим у всій концепції продукту. Second price перекладається як “друга ціна” і означає, що платити треба не першу ціну, тобто ту, що ви самі запропонували, а другу, тобто ту, що готовий заплатити ваш конкурент, що програє. Щоб не морочити вам голову своїми поясненнями я звернувся до одного зі слайдів на сайті.

Принцип роботи 

Все надзвичайно просто: у вас є дві крайні ціни – максимальна і мінімальна. В цьому діапазоні ви маєте обрати ту ціну, яку готові заплатити за продукт. Одразу після того, як час добіг кінця і ваша ставка доволі висока, то ви заплатите вартість, яку поставив той, хто нижче вас. Це добре ілюструє слайд.

 Minution

Перші лоти

Для початку потрібно сказати, що Minution пропонує обрати цінову категорію, за якою вам будуть виводитися лоти при пошуку. Є три варіанти.

1. Зелений. В цьому випадку ціна на товар знижена від 10% до 49% (наприклад, при стандартній ціні 100 доларів ставки робляться в діапазоні 90-51 долар).

2. Оранжевий. В цьому випадку ціна знижена від 50% до 99% (при 100 доларах ставки в межах 50-1 долар).

3. Червоний. Передбачає зниження цін від до нуля (думаю, не варто пояснювати).

Серед перших лотів з’явилися такі цифрові продукти як програми та ігри. Наприклад,. у вас є змога придбати CleanMyMac з зеленої цінової категорії (ставки від 29.99$ 15.00$)  чи StarCraft II: Wings Of Liberty з червоної цінової категорії (ставки від 59.99$ до 0.00$). На сторінці з пропозицією є змога прочитати опис, зробити ставку дізнатися скільки ставок доступно всього, скільки вже зроблених і скільки часу до завершення аукціону, хто продавець, звідки і таке інше.

Minution

Інше

Серед приємних речей (які ОБОВ’ЯЗКОВІ для таких проектів, але не всі це розуміють) – аторизація через Facebook, можливість стати продавцем, зручне поповнення рахунку в системі через Paypal, різні соціальні штучки :)

Чекаю, доки в системі з’являться речі, які мене цікавлять і почну полювання!

А ви що скажете на рахунок Minution?

Подобається?

Діляться в коментарях.
Постовий: Мешканці кожного великого будинку мають проблеми з вибором служби обслуживание лифтов, яка би вчасно реагувала на виклики.

 

Leave a Reply