Startup Crash Test 25: всі скучили!

Startup Crash Test 25

Постовий: організаторам знадобиться банкетный зал киев для весіль, днів народжень чи вечірок

Київська ІТ-тусовка пристойно скучила за улюбленим Startup Crash Test`ом. І це не просто мої особисті враження. Такий висновок напрошується сам після оприлюднення оркомітетом інформації про кількість зареєстрованих та час, за який вони заповнили форму.Справа в тому, що анонс з’явився на офіційному сайті пізно ввечері 26 вересня, а на момент старту івенту – 29 вересня 14.00  – кількість учасників вимірювалася 223-ма реєстраціями, з яких близько 60% таки протрапили в i-Klass. Погодьтеся, прекрасно спрацювало поширення інформації, на що знадобилося всього 2,5 дні.

Промо-вступ

Почали з невеличкого ознайомлення під час якого “мандрівник з великим стажем” (так людина назвала себе сама) розповів і навіть продемонстрував свій винахід – зручну сумку для подорожей. Справа в тому, що цей чоловік прийшов за підтримкою, бо збирається запустити промо-кампанію свого винаходу і з вдячністю за фідбек аудиторії одну з таких сумок подарував учасникові СКТ.

Панельна дискусія

Як і було оголошено напередодні, темою дискусії стало “Майбутнє українського медійного ринку”. Запрошені панелісти інколи намагалися уникнути прямої відповіді на поставлені запитання та Артур Оруджалієв, головний редактор AIN.UA, що був модератором, не дозволяв просто “з’їхати з теми”. у результаті зал, а за ним і твіттер по хештегу #sctest вибухав сміхом. Було цікаво послухати прогнози від представників потужних українських порталів (точка, бігмір, укр.нет) та їхні оцінки об’ємів медійної реклами на наступний рік.

4treep від Дениса Довгополого

Ті, хто після перерви поспішили зайняти свої місця, мали змогу взяти участь у обговоренні нового проекту Дениса Довгополого. Мова йшла про 4treep та його плани розвитку. Ті, хто фолловить Дениса на Twitter вже читали про цей проект, бо він кілька разів звертався до послідовників з питаннями і анонсами. Якщо коротко, то проект має на меті допомогти російськомовним мандрівникам комфортно почувати себе  у будь-якому регіоні Європи, незалежно від рівня англійської та інших потрібних знань (культурні особливості, діалект і т.д). Передбачається створення величезної кількості інформаційних точок. За словами Дениса, на англійській мові доступно всього 20% інформації про цікаві мсця. Часто ця інформація дуже поверхнева. Перший експеримент з сервісом буде проведено у одному зі Швейцарських міст, де буде замкнено всю екосистему. Такий тур матиме “вікендовий” характер, передбачає замовлення на двох і матиме вартість 700-1000 доларів з усіма витратами (переліт, поселення, екскурсії, їжа).

Livarava.com

Другим презентувався проект Livarava, автор якого зробив дуже незрозумілий відступ про своїх батьків. Думаю, це мало сенс, та я чомусь його не вловив. Ліварава – це “соціальна мережа, та не зовсім”(як сказав сам презентант). Справа в тому, що “ми отримуємо багато інформації і витягнути щось з пам’яті важко”, тут і допоможе проект зі своїми “нейронами”. Серед конкурентів: г+, фейсбук, вконтакті та інші соціальні мережі. Аудиторія скептично поставилася до проекту, це було видно з кількох питань, на які майже не залишилося часу. На мою думку, презентацію для СКТ не потрібно робити настільки детальну, як і не слід розповідати про всі проекти в яких брали участь кожен з членів команди. Адже, для фідбеку зовсім не залишиться часу. Та й увага присутніх в залі починає гаснути вже після 5-7 хвилин.

Одразу після закінчення СКТ 25 почалася підготовка до СКТ26: пошук теми та вибір спікерів. Ви теж можете прийняти участь. Для цього потрібно написати тему, що вас цікавить найбільше, на адресу startup.crash.test@gmail.com

UPD: чудові фото від Саши Палєєвої на plus.google

 

Постовий: з нестабільною ситуацією в державі, кожен підприємець повинен наперед ознайомитися з юридические услуги украина, ніхто не знає, коли його лихо спіткає.

Leave a Reply