Startup: передмова

Startup

Так, препаті. Я переконаний, що вступне слово має бути перед кожною великою темою, особливо, якщо масштаби не може оцінити навіть сам автор.

Відверто кажучи, на Startup Crash Test 18 я пішов випадково, та й то завдяки все тому ж Дьомі. Сказати, що тема була для мене зрозумілою, чи актуальною – збрехати любим читачам. Я бачив світло (живу інтернетну тусовку) і йшов на нього подібно квіточці, що розкривається до сонця. Сподобалося так, що почав жаліти про втрачені 17 тестів (звіт можна прочитати тут), адже зал гудів розмовами, старапщики презентували продукт, аналіз лився рікою, живі легенди вчили “життю”.

Далі були десятки відео на youtube з подібних закордонних заходів, інтерв’ю інвесторів тощо, потужні тексти від кількох новинарних порталів, мій огляд п’ятірки найвідвідуваніших блогів венчурних інвесторів,  купа інформації від Олексія Орапа ( CEO YouScan ) дорогою на Lviv Social Media Camp та його чудова презентація у секції стартапів. Ну і на останок – набитий потрібною інформацією новинарний ресурс (так, я читаю його ночами).

Zip-архівність працює за стандартною схемою, тож я не міг втратити шанс (читай – інтерес) і проігнорувати інформацію.

За ці дні вдалося пройти чималий шлях до істинного розуміння кухні стартапів і навколостартапної теми. Ніколи вже я не думатиму: “Нічого надзвичайного тут нема: з’явилася ідея-знайшов команду-написали проект-знайшли інвестора-мільйонери”. Певно, частина з вас уявлення не має про що я, частина залишилася при своїй думці, яку я озвучив вище, а частина дрібно закліпала оченятами. Як би там не було, тема актуальна (якщо не мегаактуальна): люди працюють, стартапи народжуються, венчурні фонди готують гроші, бізнес-ангели леліють перспективу, проект-менеджери готують презентації та тренують голос.

А якщо говорити глобальніше, все крутиться навколо нас з надзвичайною швидкістю, варто застрибувати до потоку, не тому, що це тренд (дуже швидкоплинне слово), а тому, що це реальність (врахувати хоча б розміри інвестицій і прибутки).

Кремнієві (силіконові) долини множаться та ростуть у геометричній прогресії, якщо не за власними формулами. І ще, і ще, іще…

Зацікавило? Чекайте найближчим часом БІЛЬШЕ і ДЕТАЛЬНІШЕ. І давайте волю фантазії!

____________

Постовий: Прикольні флешки можуть бути гарним подарунком на День народження.

Leave a Reply