Чорногора для друзів. Детальніше про маршрут

Я уже розповідав, що влітку збираюся на кілька днів у Карпати і готовий взяти усіх охочих. Про це можна почитати у попередньому записі http://opryshok.com/?p=1881.
Наразі є 15 охочих долучитися, а це половина від можливої групи. Сьогодні детальніше розповім про маршрут.

День 1
Після приїзду до Коломиї на нас чекатиме 70 км до Верховини, які можна подолати рейсовим автобусом (з бабульками, курми, свинями і тд.), а потім ще 25 км, з пересадкою, до кінцевого пункту — присілку Шибене села Зелене. Дорога огидна, але навколо красиво. Інший варіант, якщо дозволятиме кількість учасників, винайняти автобус, що комфортніше і швидше. Зазвичай до 12:00 вдається вирушити з Шибеного до місця першої ночівлі. Далі треба увесь час іти вгору, набираючи близько 700 метрів, аж до озера Марічейка. Вечеряємо, купаємося, фотографуємо — там красиво.
Screenshot 2014-04-28 13.56.08
День 2
Найнасиченіша частина маршрута. В цей день ми підкоримо перший двотисячник — гору Піп Іван (2021 м), пройдемо 75% Чорногірського хребта, зануримося в найвисокогірніше озеро України — Бребенескул (1801 м над рівнем моря), пройдемо ще кілька двотисячників і спустимося в наймальовничіше (на мою думку), місце Карпат — урочище Гаджина.

Фото (с) http://sxublenuy.livejournal.com/78854.html

День 3
Залишаємося на цілий день в урочищі. Гуляємо без наплічників, їмо малинку, купаємося у гірському потічку.

День 4
Вирушаємо в напрямку останньої вершини — Говерли (2061 м). На шляху побачимо ще кілька вершин та озеро Несамовите. День закінчується під найвищою вершиною Українських Карпат.

Фото (с) http://goo.gl/RZJwqW

День 5
Спускаємося в Ворохту, далі в Татарів і звідти на потязі до Івано-Франківська, куди ми дістанемося під кінець дня.


Запитуйте.
Пишіть, якщо хочете долучитися до групи.

Leave a Reply