Тестую The New iPad

The New iPad

Сталося так, що The New Ipad, який легально почали продавати в Україні близько тижня тому – офіційний представник istore.ua (зацінив їхній сайтик!) – приіхав до офісу якраз у той день, коли я збирався у робоче дводенне відрядження до Львова. Погодьтеся, чудова можливість потестувати його, враховуючи, що я не збирався брати з собою ноутбук. Раніше, я вже пробував обходитися без останнього у подібних ситуаціях, опираючись лише на смартфон. Він дозволяв справно відповідати на пошту, писати твіти, пруфпікати, перевіряти todo, звірятися з картою, чекінитися та відписувати в чатіках, врешті-решт. Але нема де правди діти для якісного сьорфінгу в інтернеті від ніякий. На ньому дуже важко писати великі тексти, редагувати html та керувати документами.

The New iPad

Броузер. За два дні довелося виконувати різноманітні таски (робочі та особисті) за допомогою останнього. Єдина проблема, що виникла – недооптимізований під планшети сайт відмовився розкрита мені свою розгорнуту форму для заповнення даних. Ще одна незручність – довелося наново формувати собі список закладок, бо якогось очевидного рішення імпортувати іх з мого google аккаунта я не знайшов. Всі інші запити повністю реалізувалися.

Документи. Створював, читав, редагував, надсилав, ділився з усіх можливих джерел: Evernote, Dropbox, Google Drive, пошта. Потішило, що при відкриванні вкладеного файла у Gmail текст відкривається у вікні цього ж додатку, а не в броузері. Це ж стосується всіх інших програм. За рахунок цього забезпечується швидкодія, та й факт, що не запускається ще одна програма, приємний. Дуже зручно читати статті у Pocket, бо маленькі дисплеї мені набридли.

Клавіатура. Ця річ заслуговує окремої похвали. Я пишу цей текст саме з її допомогою на другій полиці в купе потяга Львів-Київ останні 10 хвилин і задоволений сповна. Друкую не повільніше ніж на своєму нетбукові. Мінус – не знайшов як увімкнути букву ї, але часу гуглінню теж не виділив (не дуже часто потребував цієї букви). Думаю, все вирішується якимось апдейтом.

Фотографії та відео. Друга половина другого дня мого гостювання у Львові видалася доволі насиченою у плані фотографування. По-перше, на зустрічах я люблю малювати на папері і потім фотографувати ці записи з занесенням до вже згаданого Evernote. По-друге, я віднедавна почав активно використовувати Instagram для якісної та кількісної фільтрації фотографій, що потрапляють у мережу від мого імені. Камера у The New iPad шикарнюча, зацініть мої останні інстаграмки.

Коктейлі в Меделін

Дворик у Львові

Якщо сподобалося, то фолловте, я там opryshok :)

Крім того, завдяки iOS вдалося проявити себе у відеозйомці для Socialcam, що давно мріяв зробити. Ось два моїх відео:

Шматок джазу у ваші вушка (Львів, 24 травня 2012)

Останнє питання на круглому столі Інвестиційного Форуму (Львів, 25 травня 2012)

Ігри. Я не дуже люблю грати в ігри, та не міг втриматися, щоб не оцінити екран з їх допомогою. Це й справді казково! Найбільше мені подобаються Tower Defense, тому я рубився з задоволенням велику частину дороги туди і назад :)

Соціалки та нотіфікейшини. Відслідковування соціальних активностей друзів, та оновлення власних статусів – просто та красиво. Крім того, можна гнучко налаштувати оновлення з соціальних мереж (наприклад, щоб апдейтилися тільки mentions з twitter).

Малюнки. Я люблю різні схемки. Я постійно малюю їх, коли починаю новий проект, чи допомагаю комусь розібратися з чим-небудь. Тут все просто: великий екран дозволяє зробити це швидко і якісно. Відкриваю Skitch, малюю, зберігаю до Evernote, надсилаю.

Серіали в HD. Без коментарів

Окремо хочу звернути увагу на GarageBand – програму для створення музики. Знову ж таки, я музику грати не вмію, та попросив сестру зіграти і вона залишилася у захваті. Згадала час, коли ходила у музичну школу і довго шукала достойний інструмент. Так от, у порівнянні з GarageBand він просто відстійний.
Плюси (крім перечисленого вище):
– шикарний у якості другого екрану. Наприклад, я працюю за нетбуком вдома, а на iPad в той час дивлюся серіали. А вчора вночі слухав улюблений подкаст Radio-T вже з ліжка і чатився з іншими слухачами :)
– шикарний для перегляду зображень з друзями
– шикарний для фотографування
– шикарний для набору заміток та їх організації
– шикарний для іграшок
– шикарний для соціальних мереж, для перечитування статтей
– шикарний для малювання
– блокування повертання екрану – чудова фіча
– ідеальний для робочих (а для відпочинкових – тим більше)
 поїздок, якщо вам потрібно слідкувати за поштою та писати тексти
Мінуси:
– деякі програми поки не оптимізовані під планшети, довелося використовувати мобільні аналоги, які на retina виглядають не так привабливо і працюють лише у вертикальному положенні дисплею
– здивував час зарядки: 4 години. Я розумію, що це завдяки все тій же retina. Мій нетбук заряджається у два рази швидше, але на 3,5 години менше тримає заряд
– інколи планшет втрачав зв’язок з wifi, коли довго знаходився заблокований. Виявити причину, чому так не ставалося завжди – не вдалося
– нагрівається задня кришка. Це стається, як при зарядці, так і при довготривалому користуванні. Читав, що з цим зіткнулися й інші.

Leave a Reply